GAPS BRØD - UDEN MEL OG MÆLKEPRODUKTER

DU SKAL BRUGE:
(til en aflang brødform)
FREMGANGSMÅDE:

Blend bønner, æggeblommer, kokosmel, honning, æbleeddike og salt til en lind og ensartet masse.

Piske æggehviderne helt stive og vend i bønnemassen. Hæld dejen i en brødform med bagepapir i.

Bag brødet midt i ovnen i 1time på 130 grader varmluft.

Når jeg læser opskriften på GAPS-brødet ovenfor, synes jeg selv det virker enormt mystisk, at der kan komme et brød-lignende produkt ud af de få og simple ingredienser!

Men det kan der!

Det bliver lidt porøst og du kan godt glemme at forsøge at smøre noget som helst på det. Så falder det fra hinanden.

Det kan dog nemt skæres i pæne skiver med en brødkniv og der kan lægges (!) skiver af fx god kærnet smør ovenpå det. Og så smager det virkelig godt. Meget mildt og neutralt – og det krummer lidt ligesom almindeligt brød. Ikke noget tungt og bombastisk brød her.

Det bliver luftigt pga. æggehviderne og det helt uden at du behøver at komme bagepulver i. Hvis du spørger mig, er det her et virkelig godt bud på et glutenfrit brød på helt almindelige ingredienser, der kan købes i supermarkedet. Det indeholder ikke dyrt fedtreduceret kokosmel – men real food ingredienser, tilberedt helt traditionelt.

Så et billigt, velsmagende, glutenfrit GAPS-brød, uden bagepulver og uden mælkeprodukter – der tilmed er overordentligt nemt at lave.

Jeg har bagt brødet flere gange – både med ca. 1,25dl kokosmel og 2,5dl. Jeg synes klart det bliver bedst med mindre kokosmel – det bliver ikke helt så tørt – men alt mellem 1,25 og 2,5dl hjemmelavet kokosmel giver et fint brød.

DEL INDLÆGGET

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: