RABARBER-JORDBÆRGRØD UDEN SUKKER

DU SKAL BRUGE:
(4 portioner)
  • 250g økologiske jordbær (fra frost)
  • 1 bundt rabarber (5-7 store stilke)
  • 2 spsk honning (kan udelades). 
  • 2 spsk. vand
FREMGANGSMÅDE:

Skær rabarberne i mindre stykker på 3cm og kom alle ingredienser i en gryde. Kog op ved middel varme. Det tager ca. 10min før jordbær er tøet og kogt lidt ud – og rabarberne er møre.

Servér grøden lun eller kold med hjemmelavet kokosmælk.

Jeg elsker denne årstid, hvor det vælter op med gode ting i min køkkenhave. Ligenu er rabarberne store og flotte og jeg kan nærmest plukke dagligt.- der kommer konstant nye skud. Jeg laver en del jordbær/rabarber-grød og det smager så skønt af sommer. Grøden kan fint laves uden sukker, her er den sødet med honning. Er jordbærerne meget søde kan sødning undværes helt, 

Planten arvede jeg fra min farmors have. Hun døde for et par år siden, og jeg sender hende en ekstra varm tanke når jeg plukker af min rabarber. Det er ekstra særligt når noget i haven har en historie – synes jeg.

Fx minder de flotte små ærteskud og de grønne bønner, der er på vej, mig, om den dejligste eftermiddag i sensommeren sidste år. Her var Cornelia stadig i maven og Augusta og jeg bælgede tørrede ærter og bønner og gemte dem i thefilter til foråret.

Det er de bælgede ærter og bønner, der nu vokser så livligt i køkkenhaven netop nu.

DEL INDLÆGGET

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: