opskrift på surdejspandekager

TYKKE, KOLDHÆVEDE SURDEJSPANDEKAGER

DU SKAL BRUGE:
(til 4 personer)
  • 2 æg
  • 400ml boblende surdej (min er på rug/hvede)
  • 1 dl vand
  • 100g hvedemel
  • 1-2 spsk. rørsukker eller honning
  • 80g smeltet smør (afkølet) + evt. ekstra til stegning
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt, ægte kanel
  • 1 knsp salt
FREMGANGSMÅDE:

1) Morgenen inden du vil lave pandekager: sørg for at fodre din surdej, så du har ca. 400ml surdej klar til om aftenen,

2) Aftenen inden: Pisk æg, surdej, vand, mel og krydderier sammen til en homogen masse. Tilsæt den afkølede smeltede smør og rør den i dejen til sidst. Dæk dejen og lad den stå en time på køkkenbordet inden du sætter den i køleskabet natten over.

3) På dagen: Steg små tykke pandekager på en varm pande. Servér med det samme.

Jeg startede en surdej i efteråret 2020 alene for at kunne lave surdejspandekager.

De her tykke pandekager smager SÅ godt. De er tykke, bløde, saftige, sprøde, syrlige og gennemlækre.

Og for mig er det ekstra gode ved dem, at surdejspandekagerne er humørvenlige. Jeg kalder dem humørvenlige af to årsager: 

1) Dels fordi de ikke påvirker blodsukkeret voldsomt meget, pga. gode mængder smør og æg (sukkeret/honningen hjælper surdejen godt i gang).

2) Og dernæst at surdejen, og koldhævningen af dejen, hjælper med at nedbryde melet, så næringsstofferne bliver lettere at optage.

Til sammenligning er tykke pandekager på surdej langt sundere end pandekager lavet på fx bagepulver.

Har du en boblende klar surdej og vil lave pandekager nu? Du kan også vælge ikke at koldhæve dem. I det tilfælde er det en god idé at lade den færdige dej stå på køkkenbordet i 1-2 timer. De bliver ikke helt så gode, hvis ikke surdejen får lov til at arbejde i et par timer – pandekagerne bliver lidt mere flade.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark

Medlem af: