SMOOTHIE

RIG PÅ C-VITAMIN

DU SKAL BRUGE:
(2 glas)
  • 1 håndfuld frossen, økologisk broccoli
  • 1 lille håndfuld frossen mango
  • 2 spsk. frossen havtorn
  • 1/4 økologisk avocado
  • 1 stykke frisk, økologisk ingefær
  • 1 lille stump frisk, økologisk gurkemeje (kan udelades)
  • 2 dl kokosmælk (Extra Creamy fra Santa Maria, på bare vand og kokos)
  • 2 dl koldt vand eller the (mere eller mindre til den konsistens du ønsker)
  • evt. lidt gelatinepulver fra Great Lakes (kan fint udelades)
FREMGANGSMÅDE:

Kom alle ingredienser i en blender og blend til smoothien er helt ensartet. Når jeg synes den er færdig, giver jeg den gerne lige et minut mere. Så er den perfekt smooth.

Server i glas med sugerør.

Smoothies plejer at være min yndlingsmorgenmad i de lune måneder. Jeg plejer at blende frossent grønt, frugt og avocado til en tyk, cremet sag, som jeg spiser i en skål med fx mandler, cashew- eller hasselnødder på toppen.

I dag havde jeg lyst til én af dem, der kan drikkes. Det blev en smoothie rig på C-vitamin. Mine smagsløg er vilde med syrlige og friske smoothies, men hvis den bidder lidt for meget til dig, kan du tilføje en lille smule banan eller mere mango.

Jeg kom ekstra havtorn i min smoothie i dag, for at booste med C-vitamin. Der er enormt mange influenzaramte i øjeblikket og jeg forsøger at booste min krop så godt som muligt. Jeg har desuden hyldebær, på frost, klar til at koge saft, hvis influenzaen skulle flytte ind herhjemme.

Ingefær og gurkemeje er antiinflammatoriske og gelatinen er god for tarmen. Jeg er løbet tør for fond (opskrift HER) og kan først lave en ny omgang på onsdag. Derfor prøver jeg at få gelatine ind i min kost på andre måder. Gelatinepulveret fra Great Lakes har jeg på lager, fordi den er suverænt god til hjemmelavede vingummier. Det vil jeg snart lave igen.

DEL INDLÆGGET

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: