NEMME
CHOKOLADEKIKS UDEN MÆLK OG MEL
DU SKAL BRUGE:
(ca. 12 små kiks)
Kiks
- 150g mandler (eller mandelmel)
- 1 spsk honning
- 1 spsk. kokosolie
- et nip himalaya havsalt
Fyld
- 50g chokolade 70% eller højere
- 1 lille moden avocado
- et nip himalaya havsalt
FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 200C alm. ovn.
Blend mandlerne til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, honning og kokosolie til massen hænger sammen. Den vil være porøs, men kan trykkes sammen.
Rul dejen flad mellem to stykker bagepapir – skær ud i firkanter eller stik runde kiks ud med et glas. Flyt dem meget forsigtigt over på en bageplade og placer dem med god afstand.
Bag dem i ca. 5 min. til de er gyldne. De vil stadig være ret porøse.
Smelt chokoladen over vandbad i mens og kom den i en minihakker sammen med avocado og salt. Blend til en tyk, ensartet masse.
Lad kiksene køle af til de er sprøde og helt kolde. Fordel da forsigtigt chokolademassen på halvdelen af kiksene og top med de resterende kiks.
De bliver bløde af at komme på køl, så de skal spises mere eller mindre med det samme. Kiks kan du opbevare i et glas på køkkenbordet og så lave chokolademassen, når du skal spise chokoladekiks.
Det her chokoladekiks smager toplækkert og er farligt nemme at lave. Det tager 20minutter at lave dem. Ikke mere.
De mætter virkelig, virkelig godt og på en heeelt anden måde end de almindelige chokoladekiks, hvor den ene nemt tager den anden. De er desuden meget mere næringsrige, da de blandt andet indeholder kokosolie, mandler og avocado. Det sikrer at dit blodsukker ikke tager på himmelfart og senere på kældertur.
Mit humør påvirkes virkelig meget af lavt blodsukker. Måske du kender det? Derfor er det her en af de mere blodsukkervenlige snacks.
DEL INDLÆGGET
ANDRE OPSKRIFTER
KONTAKT
Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum