NEM OG NÆRENDE OSSO BUCO
DU SKAL BRUGE:
(4-6 portioner)
- 4 skiver osso buco (skank)
- 1 flaske tomatpassata
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 stort hakket løg
- 3 gulerødder i tern
- 1/2 lille knoldselleri i tern
- 1 glas økologisk rødvin
- 4dl kyllingebouillon eller vand
- 1 spsk. paprika
- Havsalt og friskkværnet peber
- 2-3 spsk. fedtstof til stegning (baconfedt, svinefedt, ghee, smør eller andet)
- 1 håndfuld øko persille
- 2 fed hvidløg, finthakket
- Revet skal fra en øko citron
FREMGANGSMÅDE:
Start med at klippe senen rundt langt skiverne af skank over. Så krøller de ikke når de brunes.
Brun skiverne i godt med fedtstof på begge sider i en stor sauterpande eller gryde. Der er plads til at brune 2 ad gangen i min. Krydder dem med salt og peber. Tag dem op og kom mere stegefedt på panden.
Steg løg bløde på panden og tilsæt paprika og hvidløg. Rør godt rundt og kom de resterende ingredienser i.
`Rør igen rundt i saucen inden stykkerne af skank kommes tilbage i gryden og forsøges nogenlunde dækket af saucen. Tilsæt evt. lidt mere vand eller bouillon for at dække. Alternativt vendes skiverne efter 2timer – det fungerer også fint.
Lad herligheden simre (!) under låg i 4 timer. Så er kødet smørmørt. Smag til med salt og peber.
Riv citronskal og bland med hakket persille og hvidløg til gremolata. Nogen gange kommer jeg lidt olivenolie i for at samle det og give ekstra fedt.
Server m. almindelige ris, blomkålsris eller bønnefritter og top m. gremolata – og evt. avocado. Drys ekstra salt på marven i benene – og spis det med en lille ske. Det er det bedste og mest nærende af det hele!
Jeg blev forleden klar over, at de opskrifter jeg har postet ind til videre, primært er på snacks og søde sager. Der ryger selvfølgelig mange amme-snacks ned i øjeblikket, men rigtig mad fylder trods alt mest.
Det her er min ultimative livret og jeg kunne spise den hver dag. Jeg ELSKER osso buco!! Heldigvis spiser min familie gladeligt med, men marven har jeg indtil videre for mig selv. Og selvom jeg gerne vil have marven i Augusta, så nyder jeg den i fulde drag selv.
Gemmer du halvdelen af retten i køleskabet vil saucen blive helt stiv pga. god gelatine. Retten smager, ligesom andre simreretter, allerbedst dagen efter!
Det eneste besværlige er at brune skiverne af skank. Derefter passer retten sig selv i gryden. Det er den bedste form for mad, hvis du spørger mig!
DEL INDLÆGGET
ANDRE OPSKRIFTER
KONTAKT
Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum