MAYONNAISE PÅ MILD OLIVENOLIE
DU SKAL BRUGE:
- 1 økologisk æggeblomme
- ca. 1 dl olivenolie (fra Bio Planete)
- havsalt
- 1 spsk. æbleeddike
- 1/2 tsk Dijon sennep
- 1/2 tsk koldslynget honning
FREMGANGSMÅDE:
Pisk æggeblommen med sennep, honning og æbleedike, Tilsæt olivenolien lidt ad gangen og pisk med en elpisker. Start med en ganske lille smule og tilsæt mere og mere ind til du har en fin gul mayonnaise.
Flasken er faktisk perfekt til at hælde af og man kan sagtens tilsætte bare en lille tynd stråle. Derfor måler jeg ikke 1 dl af – men hælder direkte fra flasken og stopper når jeg synes der er en fin mayo-konsistens.
Smag til med salt og evt. mere eddike, sennep eller honning.
Jeg har længe ledt efter en god og mild olivenolie til hjemmelavet mayonnaise. Jeg har virkelig prøvet mange!
Købe-mayonnaiser er altid fyldt med dårlige vegetabilske olier. Eller det vil sige.. Der skulle faktisk findes en virkelig god på avocadoolie – fra Primal Kitchen vist nok – men jeg har aldrig smagt den og den er ikke til at købe i Danmark.
Smagsmæssigt er Hellmann’s min favorit! Selvom den vinder lidt ved at indeholde æg fra fritgående høns, så er den også lavet på olie, der har fået en hårdhændet behandling og som ikke bidrager med synderligt meget positivt til menneskekroppen. Tvært i mod.
Derfor går jeg på kompromis med smagen – for mayonnaise på olivenolie er ærligt talt bare ikke lige så godt som alm. mayonnaise.
Men den her udgave, med olivenolie fra Bio Planete, smager helt igennem okay. Den er tilpas mild og smager du mayonnaisen til med honning og sennep og evt. hvidløg, ja, så spiller det faktisk rigtig godt.
DEL INDLÆGGET
ANDRE OPSKRIFTER
KONTAKT
Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum