HJEMMELAVEDE

VINGUMMIBAMSER UDEN SUKKER

DU SKAL BRUGE:
(ca. 75 vingummibamser)
  • 1 pose frosne økologiske hindbær (200g)
  • 2 spsk. vand
  • 1/2 spsk honning
  • 1 spsk. gelatine (den røde fra Great Lakes)
FREMGANGSMÅDE:

Kom hindbær og vand i en gryde med låg og giv det et opkog. Lad det stå og simre et par minutter.

Si kernerne fra (dem spiser jeg på ofte på kokosyoghurt eller fed hjemmefermenteret creme fraiche) og rør honning ud i saften. Rør en spsk. gelatine ud i saften med en ske. Si eventuelle. klumper fra og fordel massen i forme.

Sæt på køl og lad dem sætte sig – det tager ca. 30min.

Der er fast produktion af vingummibamser i mit køkken. Augusta er nemlig rigtig glad for dem. Og det er jo dejligt, fordi jeg på den måde kan snige lidt god gelatine fra græsfodret kvæg i hende. 

Jeg køber den røde gelatine fra Great Lakes – den skal bestilles i udlandet. De forme jeg bruger, har jeg købt på Amazon.de og er BPA-fri silikoneforme. Jeg har to stk og de er ikke voldsomt dyre.

Jeg har brugt dem til vingummier, men også til hjemmelavet chokolade. Augusta er vild med alt der er formet som små bamser.

Det er en vigtig tilføjelse at de her vingummier ikke bliver seje som almindelige vingummier. De bliver mere som flæsk i konsistensen. Du kan tilsætte mere gelatine, så bliver de fastere, men jeg kan bedst lide dem lidt bløde i det. Gelatinen kan også nemt smage lidt for meet igennem. Hvis du fryser vingummierne i 20minutter, så mister de deres flotte skinnende udseende, men får en tekstur mere ala normale vingummier.

DEL INDLÆGGET

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: