HJEMMELAVEDE

FLÆSKESVÆR I OVN

DU SKAL BRUGE:
  • 1 stykke økologisk svinehud (eller “kanterne” fra en pakke skiveskåret stegeflæsk)
  • havsalt (gerne pink Himalaya)
 
FREMGANGSMÅDE:

Skær svinehuden i ca. 1 cm tykke skiver. Kog dem 10min i letsaltet vand.

Tænd ovnen på 200grader (alm. ovn).

Hæld vandet fra og dup de bløde svær helt tørre med et viskestykke. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og sørg for at der er god mellemrum i mellem dem.

Drys med havsalt og giv dem ca. 15minutter midt i ovnen. Vend dem et par gange og vær konstant over dem. De bliver hurtigt mørke og så smager de ikke godt.

Tag evt. én ud undervejs, hvis du tror at de er ved at være færdige. Lad den køle lidt af og test om den er sprød.

Flæskesvær er sådan en god og nem snack – og den hjemmelavede udgave slår altså købeudgaven med længder.

Hvis vi får stegt flæsk herhjemme, så plejer kanten alligevel aldrig at blive helt sprød. Derfor er jeg begyndt at skære den af og lave den til flæskesvær i stedet. Så er der sprødhedsgaranti!

Det er svært at opstøve økologisk svinehud, så sidst jeg lavede flæskesvær, havde jeg købt et helt stykke stegeflæsk fra Rigtigmad.dk. På den måde kunne jeg skære stegen op og svinehuden af.

Det køb blev til både flæskesvær, stegt flæsk, fedt til at stege i og ribs til spareribs. Efter vi har spist spareribs (de er ligenu kogt møre og på frost) kan benene desuden gemmes i fryseren til fondkogning. Det giver sådan en god fornemmelse ikke at lade noget gå til spilde!

 

DEL INDLÆGGET

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: