COOKIES
PÅ MANDELSMØR - UDEN MEL, MÆLK OG SUKKER
DU SKAL BRUGE:
(8 små cookies)
- 3 store spsk. hjemmelavet mandelsmør (eller anden nøddesmør)
- 1 stor spsk. honning
- 1 æg
- 0,5 tsk kardemomme eller lidt revet appelsinskal
- 1 knsp salt
- 1 håndfuld grofthakkede mandler
- 40g mørk chokolade (eller 1 spsk raw kakao for GAPS-cookies)
FREMGANGSMÅDE:
Varm ovnen til 175C (alm. ovn).
Rør eller pisk alle ingredienser (undtagen mandler og evt. chokolade) og rør mandler og chokolade i til sidst.
Sæt dejen som 8 klatter på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 12min midt i ovnen.
Pas på de ikke brænder på, de skal være flot gyldne!
Lad dem køle helt af på en bagerist og nyd!
Er der noget bedre end at sætte tænderne i en lun chokolade cookie? Opskriften på de her cookies lavede jeg for snart meget længe siden. Jeg havde forgæves forsøgt at finde en opskrift, hvor man brugte nøddesmør.
De bliver ikke sprøde som cookies med mel og sukker. Tilgengæld er de fyldt med god næring og rene, gode ingredienser. Mandlerne tilfører crunch og det synes jeg er virkelig lækkert!
Hvis du vil undgå sukker helt, eller fx er på fuld GAPS, kan du erstatte chokolade med lidt kakao eller bare undlade.
De er lækre – også bare med mandler alene.
DEL INDLÆGGET
ANDRE OPSKRIFTER
KONTAKT
Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum