Blodsukkervenlige
SNACKKUGLER MED KAKAO
DU SKAL BRUGE:
(15 små snackkugler)
- 100g tørrede øko abrikoser (jeg bruger dem fra Änglamark, da de er bløde)
- 2 håndfulde nødder (jeg bruger som oftest mandler)
- 2 tsk. god, mørk kakaopulver (jeg bruger en raw kakao)
- 1 stor spsk. kokosolie
- 1 spsk. revet kokos (kan udelades)
- 1 knsp. havsalt
FREMGANGSMÅDE:
Hak først nødderne til fint mel i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt så resten af ingredienserne og kør til en samlet, ensartet masse. Smag massen lidt til, måske skal der mere kakao i til din smag. Tril små kugler og opbevar dem i køleskabet.
Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har lavet de her snackkugler – eller abrikoskugler. De er lynhurtige at lave og så smager de rigtig meget som havregrynskugler. De her er bare uden havregryn, uden sukker og uden smør. Min datter Augusta er enormt glad for dem – og det er hendes mor også.
De smager dejligt og er tilmed ret blide ved blodsukkeret. Tørrede abrikoser påvirker blodsukkeret meget mindre end tørrede dadler. Desuden indeholder snackkuglerne både mandler og kokosolie, som også er med til at sikre, at vores blodsukker ikke sendes på himmelfart.
DEL INDLÆGGET
ANDRE OPSKRIFTER
KONTAKT
Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum