Paella uden ris (med blomkålsris)
DU SKAL BRUGE:
(til 2 personer)
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 rød peberfrugt i tern
- 300 g blomkålsris
- 2 spsk. hvidvin
- 3 spsk. fond
- 1/2 tsk gurkemeje
- 50 g frosne ærter
- 100 g tilberedt kyllingekød
- 100 g optøede rejer
- 1 dåse marinerede muslinger fra Pan do Mar
- Salt og peber
- Smør til stegning
- Frisk persille til drys
FREMGANGSMÅDE:
1) Svits løg og hvidløg i smør på en stor pande.
2) Tilsæt blomkålsrisene sammen med gurkemeje, fond, hvidvin, og svits et par minutter til det hele godt varmt og væsken er fordampet.
3) Kom de frosne ærter, peberfrugt og kylling ved og lad det varme igennem nogle minutter.
4) Tilsæt muslinger og rejer og smag til med salt og peber. Efter et par minutter er det klar til servering.
5) Giv retten et drys persille og nyd.
Genial humørmad
Retten her er lynhurtig at lave – og smager virkelig, virkelig godt.
Den både mætter og er spækket med humørvigtige mikronæringsstoffer.
Du får eksempelvis tanket godt op på humørvigtig zink og humørvigtige B-vitaminer.
Spekulerer du på hvad blomkålsris egentlig er?
Jo, hør her. Du kan selv lave blomkålsris ved at køre frisk blomkål til “små ris” i din foodprocesser. Du kan også købe blomkålsris på frost i de fleste supermarkeder. Jeg køber ofte de økologiske på frost i Rema1000.
Og som et ekstra tip, så er den her paella med blomkålsris også superlækker, kold på madpakken.
Velbekomme.
OBS: Opskriften indeholder reklamelinks.
DEL INDLÆGGET
ANDRE OPSKRIFTER
KONTAKT
Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark