
Som jeg skrev i dette indlæg, så ammer jeg stadig min datter. Det er dog ret begrænset hvor meget mælk hun indtager dagligt. Når hun er syg, søger hun det mere – og jeg tænker at det både handler om et øget tryghedsbehov og om de gode sager mælken indeholder og som tilpasser sig det, hun har brug for. Vidunderlige, forunderlige natur!
Augusta går i en dagpleje, hvor de får meget varieret kost. Det er økologisk og det er hjemmelavet – dagplejemor er nemlig oprindelig kok.
Vores mad herhjemme synes jeg ikke er vanvittig varieret, men jeg gør mig alvorligt umage med at det er næringstæt mad og at den er hjemmelavet og økologisk. For mig, refererer næringstæt mad til mad, der indeholder letoptagelige vitaminer og mineraler. Jeg forsøger desuden at begrænse mad som mest er “fyld”. I mine øjne er det brød og grød og den slags.
Det får Augusta allerede rigtig meget af, til hverdag, i dagplejen. Godt nok hjemmebagt af friskmalet øko mel og rugbrød på surdej. Men i mine øjne er det mere “fyld” i forhold til fx disse madvarer:
- Avocado
- Makrel i tomat (Jeg køber den fra Sæby)
- Økologisk, glutenfri og mælkefri leverpostej (jeg køber den i Rema1000)
- Grønne, frosne økologiske ærter i skål
- En kop fond med pink himalayasalt
- Smoothie på fed kokosmælk
- Havregrød med blåbær og kokosolie
- Æggeblomme – fx rørt i havregrød
- Bananpandekager
- Squashvafler på boghvedemel
- Kokosolie
- Friske hindbær
- Stegt torsk
- Bagt broccoli
- Ris kogt i fond
- Hjemmelavet tikka masala med kylling
- Abrikoskugler (opskrift lige her)
- …
Heldigvis vælger Augusta rigtig ofte de næringstætte fødevarer selv. Hun spiser gerne leverpostej direkte af brødet og hun er fantastisk ferm til at fiske de små mørke blåbær ud af havregrøden.
Hun er ikke interesseret i slik som vingummier og lakridser. Og bortset fra småkager og kiks, så har hun ikke forstået det gode ved kage. Hun drikker ikke saftevand, men øl og vin er sagen.
Hun er fuldstændig og aldeles vild med mørk chokolade. Hvilket hun nok får lidt for meget af. Hver eneste dag. Men langt hellere mørk, økologisk chokolade end kunstigt, farverigt slik.
At hendes søde tand er så lille, det nyder jeg lige præcis, så længe det varer. Det er vistnok noget med at den del (oftest) kun går godt med første barn, er det ikke?
DEL INDLÆGGET
KONTAKT
Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum