HJEMME-
LAVET

KOKOSMÆLK

DU SKAL BRUGE:
(6 dl)
  • 2dl revet økologisk kokos
  • 6 dl kogende vand
FREMGANGSMÅDE:

Kom vand og revet kokos i en blender og lad det trække i 15minutter.

Blend det ved høj hastighed i nogle minutter og si det gennem et klæde. Jeg bruger et ostelærred, men en tynd, rent stofble kan også bruges.

Fordel i to glas og frys ned – så har du til de indiske gryderetter eller dine smoothies.

Fordel kokosfibrene  i et tyndt lag og giv det omkring en time ved 150 grader alm. ovn. Rør i det undervejs og pas på at det ikke bliver brunt. Tag det ud når det er helt tørt. Opbevar i lufttæt glas.

Jeg er begyndt at lave min egen kokosmælk, primært for at undgå fortykningsmidler og afsmitning fra dåser. Fortykningsmidler såsom guargum er skidt for tarmfloraen. Desuden er der virkelig penge at spare ved at lave sin egen. En god dåse økolohgisk kokosmælk koster nemt over 20kr.

Den hjemmelavede skiller i vand og kokosfløde når den får lov til at stå på køl. Den bliver heller ikke tyk på samme måde som købeudgaven. Til gengæld er smagen mild og god.

Det fungerer glimrende i smoothies eller i gryderetter. Men vil du lave hjemmelavet kokosyoghurt, så er det ikke den hjemmelavede kokosmælk du skal bruge.

DEL INDLÆGGET

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: