6 gange humørmad (du kan få i Netto)

“Jeg er SÅ overrasket over hvor stor en forskel det har gjort, og hvor lettilgængeligt det er!!

Sådan skrev Susanne til mig om sin oplevelse med humørmad.
Susanne er en af mine kursister på onlinekurset “Spis dig (mærkbart) mere glad på 7 dage”.
 

Jeg vil gerne give dig samme oplevelse – altså oplevelsen af at humørmad er lettilgængeligt.

For humørmad kræver ikke gentagne besøg i en Helsekost efter hampefrøolie og økologisk ashwagandha pulver (og nej, jeg ved heller ikke rigtigt hvad det sidste er for noget pulver).

Ikke ét ondt ord om Helsekostforretninger – dem elsker jeg – men humørmad finder du i helt almindelige supermarkeder.

 
 

Her får du 6 (nemme og lettilgængelige) eksempler på humørmad som du kan finde i din lokale Netto:

1) Røget vildlaks
Den finder du i køleafdelingen. Vildlaks er meget mørkere i kødet end almindelig laks – den ligner næsten ørred. Laks indeholder tryptofan, der er en essentiel aminosyre og byggesten til lykkehormonet Serotonin. Laks indeholder også fine mængder omega 3, der har vist at have en positiv virkning på humøret hos mennesker med depression.

2) Smør fra Naturmælk
Her skal du gå efter den lyseblå smør i Nettos køleskab. Den er gammeldagskærnet på syrnet, økologisk fløde. Smør indeholder gode mængder B-vitaminer (der er nogle af de vigtigste vitaminer for dit humør).
 
3) Avocado
Udover at moden avocado bare er drønlækkert – så indeholder den mineralet magnesium, som har en beroligende og muskelafslappende effekt.
 

4) Økologiske æg
Især æggeblommen er en stjerne når det kommer til næring, der er gavnlig for dig og dit humør. Den indeholder nemlig aminosyren tyrosin, der er en byggesten til dopamin. Dopamin er et signalstof, der blandt andet er relateret til nydelse og en følelse af motivation.
Næring fra æggeblommen optages generelt bedst i rå form – hvorfor det er en god idé at spise dine æg fx blødkogte eller spejlede.

5) Torskerogn på dåse
Gå efter den med det højeste indhold af rogn (der er ofte ret stor forskel fra mærke til mærke). Rogn indeholder både gode mængder B-vitaminer og Tyrosin, der er byggesten til dopamin.

6) Makrel i tomat
Makrel er rig på humørvigtige B-vitaminer og omega 3. Jeg køber ofte den fra Sæby. Den er danskproduceret og der er ikke brugt kedelig kemi til at fjerne skind og ben. Min Netto plejer at have den og ellers har Rema1000 den fast i sortiment. 

 
Forestil dig nu en humørvenlig morgenmad med
blødkogte æg, vildlaks og avocado til. ØJ! Så godt.

Hvilken humørmad køber du næste gang du handler?

DEL INDLÆGGET

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark

Medlem af: