Om at skrive drømme ned

Jeg elsker notesbøger og i mange år skrev jeg dagbog. Jeg gør det ikke længere – i hvert fald ikke i traditionel forstand. I stedet skriver jeg drømme og ønsker ned. At turde sætte ord på ens drømme kan gøre en forskel – det tror jeg på og det oplever jeg selv. 

Målrettethed

Jeg hørte for nyligt om et studie fra 60’erne. I studiet spurgte man en 1. semesterklasse på jurastudiet om hvem, der havde skrevet deres mål ned. De få, der havde skrevet deres mål ned, var (lad os sige) 15 år senere, dem der havde størst succes. Jeg mener at studiet målte succesen i indkomst, så dem, der havde skrevet drømme ned var dem, der efter mange år havde den største indtjening.

Vi kan selvfølgelig ikke være sikker på, at der er en kausal sammenhæng her på samme måde som, der er mellem tobaksforbrug og lungekræft.

Uanset, så giver det fin mening, for mig, at det at man nedskriver sine mål og drømme kan gøre én mere målrettet. Hvilket måske øger sandsynligheden for rent faktisk at nå i mål.

En bog jeg læste for nyligt plantede en alternativ tanke i mit hovede. En tanke om at det, at skrive mål og drømme ned, ikke alene virker ved at øge målrettetheden.

Manifestation

Jeg har netop færdiglæst en spændende og inspirerende bog, der hedder “Den Magiske Butik”. Jeg går hos en dygtig zoneterapeut, der anbefalede den.
Den er en anelse hokuspokus, men samtidig krydret med neurovidenskabelige forklaringer.

Jeg slugte den. På få dage.
Jeg, der ikke har læst en hel bog siden før jeg fik min datter.

Én af de pointer, der fæstnede sig i mit hovede, var det her med, at når vi fx har besluttet at købe en ny bil, så ser vi den model, vi ønsker os, over det hele. Eller hvis vi ønsker at blive gravide, så møder vi gravide kvinder overalt hvor vi går. Begge dele er i hvert fald noget jeg kender.

Pointen er, at vi (måske) har evnen til at tiltrække det, vi giver opmærksomhed. At vi kan hente hjælp til at manifestere drømme og ønsker ved at visualisere dem.

Det er en lidt provokerende tanke, og jeg skifter mellem at synes det er enormt spændende og meningsfuld – og enormt hokuspokus.

Hvad tænker du?

Dette blogindlæg kommer med to invitationer: En invitation til at læse “Den Magiske Butik” og en invitation til at skrive dine drømme og ønsker ned.

DEL INDLÆGGET

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: