KYLLINGELEVER-PATE M. ÆBLE OG TIMIAN

DU SKAL BRUGE:
(4 små glas)
  • 350g økologisk lever (and eller kylling)
  • 150-200g smør eller ghee
  • 1 æble i tern
  • 1 løg i tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk tørret timian (frisk er endnu bedre)
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk æblecidereddike
 FREMGANGSMÅDE:

Brun leveren i lidt af fedtstoffet på en varm pande. Lad det være svagt rosa inden i. Kom det i en blender eller foodprocesser og kom mere fedtstof på panden.

Steg nu løg, hvidløg og æbletern møre og kom også det i blenderen sammen med timian. Tilsæt fedtstof løbende så blenderen får fat og kør massen helt cremet og ensartet.

Smag til med salt, peber og eddike.

Fordel i fire små glas og sæt 3 på frys og et i køleskabet. Det holder i hvert fald 4-5dage på køl.

God ande- og kyllingelever og andefedt er svært at opstøve lokalt. I hvert fald hos mig. Men online kan det godt lade sig gøre!

Jeg har købt hos Hedeagergaard (google det evt.) og hos Rigtigmad.dk, har de lige fået andefedt og -lever.

Lever er noget af det mest næringrige du kan spise – og de fleste af os spiser generelt alt for lidt indmad. Jeg er ikke selv særlig trænet i det, men lever fra fjerkræ og hjerte fra andestegen til jul, det kan jeg nemt få ned. Ellers er lever genialt at snige i kødsauce, hvis du slet ikke kan lide smagen.

For at opnå lang holdbarhed på patéen i køleskabet, kan du dække den med et ordentligt lag smør eller andefedt. Jeg sætter dem som regel bare i fryseren

Lever indeholder A-vitamin, der er langt mere letoptagelig for kroppen end beta-karoten fra fx gulerødder, der først i tarmen omdannes til A-vitamin. A-vitamin er særligt vigtigt for vores hud og immunforsvar – så sæt i gang med paté-produktionen!

DEL INDLÆGGET

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: