BEHANDLING

Jeg tilbyder samtaleterapi i Odense og har terapeutisk erfaring med en række problemstillinger, blandt andet tankemylder, depression, angst og personlig udvikling. Mit faglige ståsted er kognitiv terapi og inden længe ønsker jeg at kunne supplere behandlingen af angst og depressionslidelser med effektiv kostrådgivning.

Den nyeste forskning viser, at der er en sammenhæng mellem tarmsundhed og udviklingen af depression og angst. Netop den sammenhæng bemærker jeg ofte selv i klinikken, hvor mange af mine klienter også kæmper med fordøjelsen. Derfor giver det enormt god mening for mig, også at inddrage kostrådgivning i behandlingen.

Kognitiv Terapi

I mit arbejde som psykolog arbejder jeg med Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT er, kort fortalt, en veldokumenteret metode til at ændre uhensigtsmæssige handlemønstre og en effektiv vej til at håndtere ubehagelige tanker og følelser uden kamp og anstrengelse.

I ACT arbejder vi hen i mod at kunne betragte tanker og følelser frem for at kæmpe med dem. Og vi finder eller genfinder kontakten til det, du længes efter – og sætter ord eller billeder på hvordan du, i dit hjerte, ønsker at være som menneske.

I ACT kaldes dette værdiarbejde. Du kan læse mere om behandling og hvilke problematikker jeg har erfaring med at behandle her på www.psykologravnmark.dk

Fordi vi, i terapien, beskæftiger os med dine værdier, giver det, i mine øjne, særdeles god mening at vi også forholder os til hvordan du lever dit liv i dag.

Kost- og helserådgivning

I en tid hvor der forskes mere og mere i vores anden hjerne, tarmen, og dennes betydning for vores sundhed, er det, for mig, meget meningsfuldt at inddrage livsstil som et element i terapien.

Vi ved fx nu at den kost vi spiser og den måde vi lever vores liv på, kan spille en rolle ift. udviklingen af angst og depression.

Hvis du ønsker en mere helhedsorienteret og holistisk tilgang, inddrager jeg selvrapporteringsskemaer for at blive klogere på netop din måde at leve på. Skemaerne omhandler blandt andet dine vaner omkring søvn, kost, bevægelse og tidligere eller eksisterende sygdomme/lidelser.

Selvrapporteringsskemaer giver mig vigtig og brugbar viden, så jeg er i stand til at tilrettelægge en unik behandlingsplan, der passer specielt til dig.

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
Cand.psych. Aut.

Medlem af:

FÅ MIN OPSKRIFT PÅ LÆKKER KOKOSYOGHURT - DEN KRÆVER KUN 2 INGREDIENSER

 

CREMET, HJEMMELAVET KOKOSYOGHURT 

– med KUN 2 ingredienser