MÆLKEFRI

RISENGRØD I SLOW COOKER

DU SKAL BRUGE:
(2 portioner)
  • 70g grødris
  • 2 spsk hvid mandelsmør
  • 500ml kogende vand
  • saft fra en halv appelsin
  • havsalt
  • honning
  • kanel og ghee til servering
FREMGANGSMÅDE:

Kom kogende vand og mandelsmør i en blender.  Kør det til en skummende mælk. Kom mælken og grødris i en slow cooker. Læg låg på og sæt den på “high”/niveau 2 i 1,5 time.

Rør grøden godt igennem og smag til med salt, appelsinsaft og honning.

 

Jeg har prøvet at lave risengrød uden mælk med alle slags plantemælk. Købt såvel som hjemmelavet, Det er aldrig blevet rigtig godt, synes jeg. Det gør det tilgengæld når du bruger hvid mandelsmør. Grøden bliver helt cremet og får en diskret, lækker mandelsmag.

Du kan sagtens lave grøden i en gryde. Så laver du den bare som du normalt ville gøre: lav varme og rør i grøden ofte.

Det er også lækkert at toppe med kokossukker – det har den, der lækre karamelsmag og passer godt til kanel.

DEL INDLÆGGET

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ANDRE OPSKRIFTER

KONTAKT

Anne Mette Hvidtfeldt Ravnmark
/ved klinik Psykolog Centrum

Medlem af: